Pandora FMS community forums

Full Version: Email Configuration issues in Pandora Web interface
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
I am trying to setup my email server settings in Pandora. When i input the information and hit send, it says that the message has been sent but i do not receive the message nor do i see any indication of the message being sen from the Pandora logs. I have tried enabling MTA and using Postfix but i do not see an entry in the Postfix logs for Pandora forwarding the email through it. I have tried using ssl and no encryption and also tried the mail server domain name and IP address with no success. Any help appreciated.
Hello Rexshow,

Could you send us the settings you have for the mail? We think there might be something wrong with the settings and maybe we can help you.

Greetings
Diego
(01-22-2020, 09:17 AM)Diego.M Wrote: [ -> ]Hello Rexshow,

Could you send us the settings you have for the mail? We think there might be something wrong with the settings and maybe we can help you.

Greetings
Diego

Here are the current settings i am using to test in the Pandora console.
Hello rexshow,

From what I see the SMTP server you are using is public, it may require encryption. Check that all data entered is correct and that your server does not require encryption to work or configure it.

Greetings
Diego
(01-23-2020, 03:21 PM)Diego.M Wrote: [ -> ]Hello rexshow,

From what I see the SMTP server you are using is public, it may require encryption. Check that all data entered is correct and that your server does not require encryption to work or configure it.

Greetings
Diego

I have contacted my mail provider and got new settings for the connection which are shown in the image below but even with the new settings i am still unable i receive a test message from Pandora.
Hello Rexhow,

Could you tell us which version of PandoraFMS you are on? If you are in an older version you might be having problems with a bug that was fixed a few versions ago.

Greetings
Diego
(01-24-2020, 09:55 AM)Diego.M Wrote: [ -> ]Hello Rexhow,

Could you tell us which version of PandoraFMS you are on? If you are in an older version you might be having problems with a bug that was fixed a few versions ago.

Greetings
Diego

I am using versionĀ v7.0NG.742_FIX_PERL2020 - Build PC200103 which should be up to date as this install of Pandora is only a week old.
Hello Rexshow,

This is rare, if your configuration is correct and you are in the latest version you should not have problems... Have you checked the spam folder in the mail? You might find the emails there. In case you don't, could you send us a copy of your pandora_server.conf file? Maybe there you will find something that is not well configured.

Greetings
Diego.
(01-27-2020, 09:04 AM)Diego.M Wrote: [ -> ]Hello Rexshow,

This is rare, if your configuration is correct and you are in the latest version you should not have problems... Have you checked the spam folder in the mail? You might find the emails there. In case you don't, could you send us a copy of your pandora_server.conf file? Maybe there you will find something that is not well configured.

Greetings
Diego.

I have checked and not seen a an email in any of the folders in my email account, i have attached a copy of my pandora_server.conf contentsĀ in a text file.
Hello Rexshow,

I don't detect anything bad configured regarding Pandora FMS, I suspect that it could be that the data from the mail provider are wrong, so I recommend you to try to configure as mail server the one from google, this way we could be sure if it is a problem of Pandora FMS or of the mail provider. I leave you a link to the documentation that refers to this.

https://pandorafms.com/docs/index.php?ti...ils_alerts

Greetings
Diego
Pages: 1 2