Pandora FMS community forums
Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - Printable Version

+- Pandora FMS community forums (https://pandorafms.org/forum)
+-- Forum: Pandora FMS (https://pandorafms.org/forum/forum-3.html)
+--- Forum: Advanced troubleshooting and problems (https://pandorafms.org/forum/forum-11.html)
+--- Thread: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ (/thread-12816.html)

Pages: 1 2


Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - Mystikal57 - 01-22-2019

Hello,

In declaration of Plugin,  i use plugin parameters with macro:
ex: -H _field1_ -m _field2_

My module will execute the plugin command like that:
/usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl -H _field1_ -m _field2_

it doesn't replace _field1_ by value.

I tested with edit wmi_remoto_v1r1.pl to write argument in file, and value doesn't appear, just macro: _fieldX_


RE: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - alberto.sanchez - 01-23-2019

(01-22-2019, 09:18 AM)Mystikal57 Wrote: Hello,

In declaration of Plugin,  i use plugin parameters with macro:
ex: -H _field1_ -m _field2_

My module will execute the plugin command like that:
/usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl -H _field1_ -m _field2_

it doesn't replace _field1_ by value.

I tested with edit wmi_remoto_v1r1.pl to write argument in file, and value doesn't appear, just macro: _fieldX_

Good morning Mystikal57,

Have you configured the plugins as follows:

Plugin command : /usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl
Plugin parameters: -H _field1_ -m _field2_

Alberto


RE: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - Mystikal57 - 01-23-2019

(01-23-2019, 08:28 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-22-2019, 09:18 AM)Mystikal57 Wrote: Hello,

In declaration of Plugin,  i use plugin parameters with macro:
ex: -H _field1_ -m _field2_

My module will execute the plugin command like that:
/usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl -H _field1_ -m _field2_

it doesn't replace _field1_ by value.

I tested with edit wmi_remoto_v1r1.pl to write argument in file, and value doesn't appear, just macro: _fieldX_

Good morning Mystikal57,

Have you configured the plugins as follows:

Plugin command : /usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl
Plugin parameters: -H _field1_ -m _field2_

Alberto
yes


RE: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - alberto.sanchez - 01-23-2019

(01-23-2019, 08:36 AM)Mystikal57 Wrote:
(01-23-2019, 08:28 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-22-2019, 09:18 AM)Mystikal57 Wrote: Hello,

In declaration of Plugin,  i use plugin parameters with macro:
ex: -H _field1_ -m _field2_

My module will execute the plugin command like that:
/usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl -H _field1_ -m _field2_

it doesn't replace _field1_ by value.

I tested with edit wmi_remoto_v1r1.pl to write argument in file, and value doesn't appear, just macro: _fieldX_

Good morning Mystikal57,

Have you configured the plugins as follows:

Plugin command : /usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl
Plugin parameters: -H _field1_ -m _field2_

Alberto
yes

Good morning Mystikal57,

Can you please attach me a screenshot of: the configuration of the plugin (In servers-> plugin), and a screenshot of the configuration of the module that uses the plugin.

Alberto


RE: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - Mystikal57 - 01-23-2019

(01-23-2019, 08:58 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-23-2019, 08:36 AM)Mystikal57 Wrote:
(01-23-2019, 08:28 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-22-2019, 09:18 AM)Mystikal57 Wrote: Hello,

In declaration of Plugin,  i use plugin parameters with macro:
ex: -H _field1_ -m _field2_

My module will execute the plugin command like that:
/usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl -H _field1_ -m _field2_

it doesn't replace _field1_ by value.

I tested with edit wmi_remoto_v1r1.pl to write argument in file, and value doesn't appear, just macro: _fieldX_

Good morning Mystikal57,

Have you configured the plugins as follows:

Plugin command : /usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl
Plugin parameters: -H _field1_ -m _field2_

Alberto
yes

Good morning Mystikal57,

Can you please attach me a screenshot of: the configuration of the plugin (In servers-> plugin), and a screenshot of the configuration of the module that uses the plugin.

Alberto

Hello,

This configuration works with centos appliance.


RE: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - alberto.sanchez - 01-24-2019

(01-23-2019, 09:12 AM)Mystikal57 Wrote:
(01-23-2019, 08:58 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-23-2019, 08:36 AM)Mystikal57 Wrote:
(01-23-2019, 08:28 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-22-2019, 09:18 AM)Mystikal57 Wrote: Hello,

In declaration of Plugin,  i use plugin parameters with macro:
ex: -H _field1_ -m _field2_

My module will execute the plugin command like that:
/usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl -H _field1_ -m _field2_

it doesn't replace _field1_ by value.

I tested with edit wmi_remoto_v1r1.pl to write argument in file, and value doesn't appear, just macro: _fieldX_

Good morning Mystikal57,

Have you configured the plugins as follows:

Plugin command : /usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl
Plugin parameters: -H _field1_ -m _field2_

Alberto
yes

Good morning Mystikal57,

Can you please attach me a screenshot of: the configuration of the plugin (In servers-> plugin), and a screenshot of the configuration of the module that uses the plugin.

Alberto

Hello,

This configuration works with centos appliance.

Good morning Mystikal57,

We will try to replicate your error, was it debian right? in centos works perfectly?

Alberto


RE: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - Mystikal57 - 01-24-2019

(01-24-2019, 11:22 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-23-2019, 09:12 AM)Mystikal57 Wrote:
(01-23-2019, 08:58 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-23-2019, 08:36 AM)Mystikal57 Wrote:
(01-23-2019, 08:28 AM)alberto.sanchez Wrote: Good morning Mystikal57,

Have you configured the plugins as follows:

Plugin command : /usr/share/pandora_server/util/plugin/wmi_remoto_v1r1.pl
Plugin parameters: -H _field1_ -m _field2_

Alberto
yes

Good morning Mystikal57,

Can you please attach me a screenshot of: the configuration of the plugin (In servers-> plugin), and a screenshot of the configuration of the module that uses the plugin.

Alberto

Hello,

This configuration works with centos appliance.

Good morning Mystikal57,

We will try to replicate your error, was it debian right? in centos works perfectly?

Alberto

Hello,

Yes Debian 9
It works good on centos, i have a lot of others bugs with centos but not the object of this thread :-)


RE: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - alberto.sanchez - 01-25-2019

(01-24-2019, 01:29 PM)Mystikal57 Wrote:
(01-24-2019, 11:22 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-23-2019, 09:12 AM)Mystikal57 Wrote:
(01-23-2019, 08:58 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-23-2019, 08:36 AM)Mystikal57 Wrote: yes

Good morning Mystikal57,

Can you please attach me a screenshot of: the configuration of the plugin (In servers-> plugin), and a screenshot of the configuration of the module that uses the plugin.

Alberto

Hello,

This configuration works with centos appliance.

Good morning Mystikal57,

We will try to replicate your error, was it debian right? in centos works perfectly?

Alberto

Hello,

Yes Debian 9
It works good on centos, i have a lot of others bugs with centos but not the object of this thread :-)

Good morning Mystikal57,

We are concerned that we are having problems with debian macros.. wil try to fix it as soon as possible.

Alberto


RE: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - Mystikal57 - 01-25-2019

(01-25-2019, 10:15 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-24-2019, 01:29 PM)Mystikal57 Wrote:
(01-24-2019, 11:22 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-23-2019, 09:12 AM)Mystikal57 Wrote:
(01-23-2019, 08:58 AM)alberto.sanchez Wrote: Good morning Mystikal57,

Can you please attach me a screenshot of: the configuration of the plugin (In servers-> plugin), and a screenshot of the configuration of the module that uses the plugin.

Alberto

Hello,

This configuration works with centos appliance.

Good morning Mystikal57,

We will try to replicate your error, was it debian right? in centos works perfectly?

Alberto

Hello,

Yes Debian 9
It works good on centos, i have a lot of others bugs with centos but not the object of this thread :-)

Good morning Mystikal57,

We are concerned that we are having problems with debian macros.. wil try to fix it as soon as possible.

Alberto

Good news, i'm not alone :-)

Thank you


RE: Plugin/Module doesn't take care of variable (macro?) _fieldX_ - jose.almendros - 02-04-2019

(01-25-2019, 01:18 PM)Mystikal57 Wrote:
(01-25-2019, 10:15 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-24-2019, 01:29 PM)Mystikal57 Wrote:
(01-24-2019, 11:22 AM)alberto.sanchez Wrote:
(01-23-2019, 09:12 AM)Mystikal57 Wrote: Hello,

This configuration works with centos appliance.

Good morning Mystikal57,

We will try to replicate your error, was it debian right? in centos works perfectly?

Alberto

Hello,

Yes Debian 9
It works good on centos, i have a lot of others bugs with centos but not the object of this thread :-)

Good morning Mystikal57,

We are concerned that we are having problems with debian macros.. wil try to fix it as soon as possible.

Alberto

Good news, i'm not alone :-)

Thank you

Hello Mystikal57,

On Debian, try to change in /usr/lib/perl5/PandoraFMS/PluginServer.pm, line 182:

This line: my $macros = decode_json(encode_utf8($module->{'macros'}));

For this one: my $macros = JSON->new->allow_nonref->decode(encode_utf8($module->{'macros'}));

Restart pandora server and try to use macros in plugin declaration again.

Regards.