Pandora FMS community forums
After upgrade 5.0 to 5.1 Error in scheduled downtime - Printable Version

+- Pandora FMS community forums (https://pandorafms.org/forum)
+-- Forum: Pandora FMS (https://pandorafms.org/forum/forum-3.html)
+--- Forum: Advanced troubleshooting and problems (https://pandorafms.org/forum/forum-11.html)
+--- Thread: After upgrade 5.0 to 5.1 Error in scheduled downtime (/thread-7522.html)



After upgrade 5.0 to 5.1 Error in scheduled downtime - EasyMan - 07-10-2014

Hi,

Someone else got this problem or a solution to the problem?

When trying to add new scheduled downtime I get the following error message: "Not created. Error during data insertion. Start time is required to be higher than the current time."

Hope there is someone with a solution to my problem.

Thanks in advance.


Re: After upgrade 5.0 to 5.1 Error in scheduled downtime - EasyMan - 07-11-2014

(07-10-2014, 08:08 AM)EasyMan link Wrote: Hi,

Someone else got this problem or a solution to the problem?

When trying to add new scheduled downtime I get the following error message: "Not created. Error during data insertion. Start time is required to be higher than the current time."

Hope there is someone with a solution to my problem.

Thanks in advance.

Hi,

Found out this far, I'm not able to add new periodically down time. But if I go in and create a new scheduled downtime that occur once, I can then edit this one to be periodically.

Suggestions?

Thanks in advance!


Re: After upgrade 5.0 to 5.1 Error in scheduled downtime - ivo_yordanov - 07-11-2014

Hello

Have you executed the migrate scripts for the database schema?

Regards
Ivo


Re: After upgrade 5.0 to 5.1 Error in scheduled downtime - EasyMan - 07-11-2014

Hello,

Yes, all steps performed as in manual for upgrading. As I pointed out in my second post I can create new tasks that should be executed once, and then edit the to periodically. When I had a look at the code for creating scheduled tasks it seems, if I'm not wrong. That the If statement where I get this error is only used when creating periodically tasks. And it then seems as the start time is not fetched correct, but I will look in to this Monday, it seems odd I know.

Regards

Roland


Re: After upgrade 5.0 to 5.1 Error in scheduled downtime - ivo_yordanov - 07-14-2014

Hello

Can you set verbosity to 10 in the server configuration restart the server wait for a couple of minutes and send us a copy of the log file located inĀ  /var/log/pandora/pandora_server.log

Regards
Ivo


Re: After upgrade 5.0 to 5.1 Error in scheduled downtime - EasyMan - 07-14-2014

Hi,

Just got your mail I arrange that if it' still needed after the screendumps I have arranged with today. Sorry, but being new here where do you want me to send it, or do I post the server log here to?

One for showing what changes I done in the PHP code, one for error and one for success. Theres seems to be a datetime issue in the periodically.

Best regards

Roland


Re: After upgrade 5.0 to 5.1 Error in scheduled downtime - EasyMan - 08-27-2014

Found what was wrong in the php code and did an adjustment. The IF statement didn't consider if it was 'once' or 'periodically' when creating new scheduled downtime, so it assumed it was 'once' and in that case '$datetime_from' was not changed.